Welcome to Digital WebHouse
Google Ads

Digital Marketing Services

  • Date :20 Dec

Google Ads

Το Google Ads μπορεί να είναι αποτελεσματικό με σχεδόν οποιονδήποτε διαφημιστικό προϋπολογισμό. Καθορίστε ένα όριο μηνιαίου προϋπολογισμού και δεν θα το υπερβείτε ποτέ. Επιπλέον, μπορείτε να θέσετε σε παύση τις δαπάνες σας ή να τις προσαρμόσετε ανά πάσα στιγμή. Με το Google Ads μπορείτε να προσεγγίσετε περισσότερους πελάτες εντός του προϋπολογισμού σας. Επιπλέον, η έξυπνη τεχνολογία, θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τις διαφημίσεις σας με την πάροδο του χρόνου, για να εξασφαλίσετε περισσότερα αποτελέσματα που έχουν σημασία για την επιχείρηση σας. Στη Google οι χρήστες αναζητούν τι θα κάνουν, πού θα πάνε, και τι θα αγοράσουν. Μια διαφήμιση που εμφανίζεται την κατάλληλη στιγμή, είτε σε υπολογιστές είτε σε κινητά, μπορεί να εξασφαλίσει πελάτες που αποφέρουν αξία στην επιχείρησή σας.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος διαφήμισης στη Google όπως επίσης υπάρχουν και πολλά κανάλια διαφήμισης στη Google.

Όπως η αναζήτηση Google, το YouTube, η διαφήμιση προβολής, οι αγορές Google και η διαφήμιση Gmail.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα επικεντρωθούμε στις διαφημίσεις Google στο δίκτυο αναζήτησης , καθώς είναι συχνά ο τόπος που αρχίζουν πρώτα πολλές επιχειρήσεις.

 

#1 Πως λειτουργεί η διαφήμιση Google?

Μία από τις μεγαλύτερες παρανοήσεις σχετικά με τις διαφημίσεις Google είναι ότι όποιος ξοδεύει τα περισσότερα χρήματα έχει και την μεγαλύτερη επιρροή. Δεν είναι διαφήμιση σε περιοδικό ή εφημερίδα, όπου πληρώνετε ανάλογα με το μέγεθος της διαφήμισης.

Οι διαφημίσεις Google βασίζονται σε ένα σύστημα δημοπρασιών με (λέξεις η φράσεις κλειδιά ) μεταξύ των διαφημιζόμενων οπού πληρώνουν όταν οι χρήστες κάνουν κλικ στις διαφημίσεις τους. Όποτε οι λέξεις – κλειδιά που χρησιμοποιούνται για τη διαφήμισή σας συσχετίζονται με τις λέξεις – κλειδιά που πληκτρολογούνται από τον χρήστη η διαφήμισή σας πληροί τις προϋποθέσεις. Ποιές όμως είναι οι αποδοτικότερες λέξεις κλειδιά στην δική σας περίπτωση; Σίγουρα γι' αυτό θα χρειαστείτε την βοήθεια μας..

Το καλύτερο μέρος του Ads είναι ότι πληρώνετε μόνο όταν κάποιος χρήστης κάνει κλικ στην διαφήμισή σας. Δεν έχει σημασία πόσες φορές εμφανίζεται ή πόσοι άνθρωποι τη βλέπουν – πληρώνετε μόνο όταν κάποιος κάνει κλικ και επισκέπτεται τον ιστότοπό σας. Οι Διαφημίσεις Google θεωρούνται το πιο αποτελεσματικό κανάλι εισερχόμενου μάρκετινγκ.

Το εισερχόμενο μάρκετινγκ είναι όταν ο χρήστης ψάχνει για το προϊόν ή την υπηρεσία μας και είναι ένα κύριο χαρακτηριστικό του ψηφιακού μάρκετινγκ . Από την άλλη πλευρά, το εξερχόμενο μάρκετινγκ είναι όταν ψάχνουμε τον μελλοντικό πελάτη.

 

#2 Παράγοντες κόστους:

Ακολουθούν μερικοί παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος διαφήμισης στη Google:

Ανάλογα με τον κλάδο σας

Κάθε κλάδος είναι μοναδικός και το επίπεδο ανταγωνισμού θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την αξία των λέξεων-κλειδιών ανά κλικ. 

Ανάλογα την μηνιαία αναζήτηση

Ορισμένες λέξεις-κλειδιά είναι πιο δημοφιλείς από άλλες, οπότε αν ο προϋπολογισμός σας είναι σχετικά χαμηλός σε σχέση με το κόστος των λέξεων-κλειδιών, οι διαφημίσεις σας δεν θα εμφανίζονται κάθε φορά που κάποιος τους αναζητά. Μην σας μπερδεύει αυτό σκεφτείτε το απλά, όσοι περισσότεροι αναζητούν αυτό που προσφέρετε προϊόν ή υπηρεσία τόσο αυξάνεται τις πιθανότητες να κάνουν κλικ στην διαφήμιση σας.

Με βάση τον ανταγωνισμό σας

Όσο περισσότεροι διαφημιζόμενοι κάνουν προσφορά για τις ίδιες λέξεις-κλειδιά, τόσο περισσότερες διαφημίσεις θα ανταγωνιστούν για τον ίδιο χώρο διαφήμισης.

Από την ποιότητα του site σας

Ναι ίσως ακούγεται λίγο περίεργο αυτό, άλλα είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες. Αυτό εξηγεί γιατί οι ανταγωνιστικές επιχειρήσεις θα έχουν συχνά διαφορετικό κόστος ανά κλικ στον ίδιο όρο αναζήτησης.

Από την ποιότητα των διαφημίσεων σας στο Google Ads

Η συνάφεια του διαφημιστικού κειμένου σας με τις λέξεις κλειδιά.

Από την γεωγραφική περιοχή που θέλετε να στοχεύσετέ

Η στόχευση διαφορετικών περιοχών του κόσμου μπορεί να έχει τεράστιες επιπτώσεις στο κόστος των κλικ και της συνολικής καμπάνιας.

Με βάση την συσκευή

Η στόχευση συσκευών παίζει τεράστιο ρόλο στην τιμή που πληρώνετε ανά κλικ στις διαφημίσεις Google. Κατανεμημένη σε 3 βασικές κατηγορίες για κινητά, tablet και επιτραπέζιους υπολογιστές, κάθε συσκευή έχει δικό της CPC. Συνήθως, η επισκεψιμότητα στην επιφάνεια εργασίας έχει το υψηλότερο CPC, αλλά ανάλογα με το κλάδο, μερικές φορές η κίνηση μέσω κινητού τηλεφώνου μπορεί να είναι ακριβότερη.

Με βάση το Δίκτυο

Η Google διαθέτει το δίκτυο αναζήτησης και δίκτυο προβολής, αυτά τα δύο διαφορετικά δίκτυα προβάλλουν διαφημίσεις με διαφορετικούς τρόπους. Το δίκτυο αναζήτησης Google είναι αυτό που συνήθως σκέφτονται οι περισσότεροι, είναι οι διαφημίσεις που εμφανίζονται όταν αναζητάτε κάτι στη μηχανή αναζήτησης Google. Από την άλλη πλευρά, έχετε το δίκτυο προβολής που σας επιτρέπει να προβάλλετε τις διαφημίσεις σας σε μεγαλύτερο ακροατήριο χρησιμοποιώντας άλλους ιστότοπους συνήθως με την μορφή εικόνας, video.

 

#3 Πώς να μειώσετε το κόστος ανά κλικ

Συνεπώς, η επόμενη ερώτησή σας πρέπει να είναι, μπορούμε να μειώσουμε την τιμή ανά κλικ; – Η απάντηση είναι ναι,

Εμείς θα επιτεύξουμε για εσάς αυτό τον στόχο! Με εμπειρία αρκετών χρόνων έχουμε αυτή την δυνατότητα "μείωσης κόστους ανά κλικ".

Θα είναι η διαφήμιση Google μια καλή επένδυση;

Εάν έχετε μια καλή επιχείρηση, τότε το Ads θα είναι μια καλή επένδυση για εσάς.

Εάν ξέρετε ότι κάνετε εξαιρετική δουλειά, οι πελάτες σας σας εμπιστεύονται και ξέρετε τι σας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό, τότε το Ads θα είναι μια από τις καλύτερες αποφάσεις που έχετε πάρει ποτέ στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία.

logo Digital WebHouseΕταιρία ανάπτυξης διαδικτυακών υπηρεσιών, μέσων κοινωνικής δικτύωσης - διαφημιστική εταιρία (Digital Marketing, Web Design & Development, Social Network Support, Social Media Marketing & Strategy Agency).

  • 697 225 8844
  •   info@digitalwebhouse.gr
  • www.digitalwebhouse.gr

Μείνετε ενήμεροι με την Digital WebHouse, μάθετε πρώτοι όλες μας τις νέες προσφορές, διαγωνισμούς κ.α. Το email σας δεν θα χρησιμοποιηθεί για άλλο σκοπό. Σεβόμενοι των πνευματικών δικαιωμάτων κάθε ατόμου.